31 Aralık 2016 Cumartesi


2017 İÇİN DİLEKLERİM:


Değerli Dostlar,

2016 yılı,  2015 yılını arattı. Kör terör ve hedefli terör analarının kuzularını, umutlarını koparttı yaşamdan. Bu yetmezmişçesine, nedensiz olduğu şimdi daha bir açığa çıkan komşularımızdaki bataklığa baştan-ayağa battık ve yine yoksul halkın çocuklarının tabutları birbirini izledi. 2015 Haziran seçimleri sonrasında seçimlerin iptali ile başlayan siyasal darbe, 1 Kasım seçimlerinden sonra, bu kez, hükümet darbesi ile sürdü. 1 Kasım 2015 seçiminin kazananı Davutoğlu ve Hükümeti azledildi. Muhalefet bu darbeye karşı çıkarken, darbeye muhatap olan ve azledilenlerden gıkı bile çıkmadı. Yararlı salaklarca girişilen ve başarısızlığa mahkum olan 15 Temmuz kalkışması, muhatabı olduğu ileri sürülen muktedir tarafından “Allahın lütfu” olarak kutsandı. Tarihte ilk kez kutsanan başarısız kalkışmada canlarını yitiren onca insanımızdan sonra, başlatılan olaganüstü hal ve KHK ile, ülkemiz hem siyasal, hem toplumsal, hem kültürel ve hem de ekonomik açıdan içinden çıkılmaz bir girdaba sokuldu. Aydına düşman, cehaletin övgücüsünün ödüllendirildiği uygulamalara da tanıklık ettik. Çürüme ve kokuşma doruğa erişir oldu. Özetlemem gerekirse 2016 kan, gözyaşı, ölüm ve acıların yanı sıra, ekonomik yoksullaşmanın yaygınlaşması ve derinleşmesi ile tamamlanmakta. Yani gününden mutlu ve geleceğinden umutlu bir toplum olmanın çok çok uzağına düştük.

Yaşamak umut etmek ve beklentileri olmak anlamına da gelir. Bu nedenle 2017 nin başlangıcında yine de umutlanmak, beklentilerimizi dillendirmemiz gerekmekte. 2017’de; kimilerince “Allahın lütfu” olarak kutsanacak darbe ve kalkışmaları yaşamak istemiyoruz Kör terör ve hedefli terörün kurbanları olsun istemiyoruz. 2017’de şehitler, gaziler üreten iç ve dış çatışmalar istemiyoruz Yoksul halkımızın analarının kuzularının ve umutlarının, kimilerinin ikbal ve istikballeri için kurban edilmesini istemiyoruz.2017’de alanlara, parklara, sokaklara, tepelere, köprülere, geçitlere, okullara, üniversitelere adları verilecek şehitler, gaziler istemiyoruz. Adaletsizliğin, hukuk devletinin çökertilmesinin yarattığı güvensizliği yaşamak istemiyoruz. Kimilerinin her ağzını açması ile çökertilen bir ekonomik belirsizlik istemiyoruz. Sürekli değişen iç ve dış düşman üretilmesini ve yarattığımız düşmanlara kumpaslar kurulmasını, aydınlığa ve aydınlara düşmanlık istemiyoruz. Ölümler, öldürümler olsun  istemiyoruz.

Yurtta ve dünyada barışın yaratıcısı ve geliştiricisi olan bir ülkenin yurttaşı olmak istiyoruz. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olarak tanımlanan Cumhuriyetin özgür ve yaratıcı bireyleri olmanın güvencesini duymak istiyoruz. Tek tümce ile; 2017 yılında günümüzden mutlu, geleceğimizden umutlu olmak istiyoruz. Bunu hak edebilmek için ve kazanabilmek için ortak aklın ve ortak gücün egemen olmasını istiyoruz. Herkes için barış ve özgürlük istiyoruz.

Bütün bu düşünce ve dileklerimle 2017 yılını ailecek, mutluluk ve sağlık içinde karşılamanızı ve tüm sene boyunca yaşamanızı diliyorum.

Esenlik dileklerim sizlerle…                                                                Prof.Dr.Mustafa ALTINTAŞ

31.12.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder